Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă

de iry-gabriela in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 6075 vizualizari

 

Ce pot sa sun....ușor insiropata, destul de aspectoasa si delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua;
  • 5 linguri de zahar;
  • 5 linguri de ulei;
  • 5 linguri de zeama de portocală;
  • o cana de făină;
  • un praf de sare si un praf de copt.
  • Pentru sirop:
  • un pahar de apă (sau lapte);
  • 2-3 linguri de zahar;
  • 2-3 linguri de cacao;
  • esență de rom;
  • 1/2 pachet margarină ;
  • nuca de cocos si miez de nucă .
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă:

Pentru inceput se separă albușul de gălbenuș.

Albușurile se vor mixa cu un  praf de sare pana se formează o bezea .

Intr-un alt vas se vor bate gălbenușurile cu zahărul până se va forma o cremă spumoasă., apoi se vor adauga in fir subtire cele 5 linguri de ulei.

Peste gălbenușurile batute spumă se va adauga treptat albușurile amestecând ușor,  până se încorporează toata bezeaua.

In această compoziție, se va adăuga si zeama de portocale , după care se va adauga faina care a fost amestecata cu praful de copt.

 Compoziția obținută se va pune intr-o tavă  pe care o ungem cu ulei si apoi o tapetam cu faină. 

Se va tine la cuptor 45 de minute,  se lasă sa se răcească,  după care se va tăia pătrățele mai mici sau mai mari.

Cât se raceste blatul se va pune apa  (respectiv lapte) la fiert, în care am adaugat zaharul si cacao.

 După ce se va topi zaharul si apa este fierbinte sa va adauga esență de rom si margarina.

Prin acest sirop se vor trece pătrățelele de pandișpan dupa care se vor tăvăli prin nucă de cocos si miez de nucă. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tăvălite cu nuca de cocos și miez de nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

iry-gabriela 1

17.10.2015, 22:23

Daniela

iry-gabriela 1

17.10.2015, 22:23

Rocsi

iry-gabriela 1

17.10.2015, 22:24

Va mulțumesc tuturor pentru aprecieri

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu crema de ciocolata