Tavalite in nuca de cocos

de butoiaurora76 in Prajituri, 28 Mai 2012 | 6285 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 100 ml lapte
  • 30 g unt
  • 1 ou
  • 2 linguri miere
  • 150 g zahar
  • Glazura:
  • 200 g unt la temperatura camerei
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 200 g zahar
  • 1 esenta rom
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalite in nuca de cocos:

Se bate bine la mixer oul cu zaharul, se adauga mierea, untul topit, laptele si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca si se taie cubulete.

Pentru glazura se amesteca untul cu zaharul, cacao si laptele, se topesc pe foc mic pana la omogenizare. Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom. Cand glazura s-a racit cubuletele se dau prin glazura si apoi prin nuca de cocos.

 

COMENTARII (15)

butoiaurora76 1

28.05.2012, 15:55

multumesc!

Rocsi 1

28.05.2012, 20:38

De mult nu am mai facut o tavalita..o prajitura foarte gustoasa!!

iri_iri 1

29.05.2012, 00:11

o stiu si este fff buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04