Telemea mixta oaie-vaca

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2012 | 4734 vizualizari

 

Am stat mult pe ganduri daca sa postez sau nu aceasta reteta.. si motivul ar fi cantitatile precise.. Dar dupa sfatuire cu autoarea - soacra, am putut socoti cantitatile.
Reteta in sine nu-mi apartine in totalitate, eu fiind mana a doua si fotograful. :)

 

INGREDIENTE

  • 20 litri lapte vaca foarte gras
  • 30 litri lapte oaie
  • cheag - cca 200 ml, sau conform indicatiilor date de producator
  • sare gronjoasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telemea mixta oaie-vaca:

Laptele strecurat bine si amestecat, l-am pus pe foc si l-am incalzit, apoi am oprit focul. Am adaugat cheagul (conform specificatiei), am amestecat putin si am lasat sa se separe. Ajutata de o sita, am luat bucati de branza si le-am pus in crinta. Cand a fost gata toata, am acoperit cu un capac, si am invelit intr-un tifon (sa nu se puna musca). Am lasat peste noapte la scurs.

Dimineata, am taiat branza bucati si am pus-o in cutii, presarand fiecare bucata cu sare gronjoasa.

Eu pap din ea la cateva ore, ptr ca-mi place foarte tare proaspata asa, sau se poate pastra si 1 an in saramura sau in zer.

Am obtinut cca 18 kg branza mixta, naturala si delicioasa!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Telemea mixta oaie-vaca 176960
retete culinare - Telemea mixta oaie-vaca 176961
retete culinare - Telemea mixta oaie-vaca 176962
retete culinare - Telemea mixta oaie-vaca 176963
retete culinare - Telemea mixta oaie-vaca 176964
retete culinare - Telemea mixta oaie-vaca 176965
retete culinare - Telemea mixta oaie-vaca 176966
retete culinare - Telemea mixta oaie-vaca 176967

COMENTARII (37)

Bucataras 1

16.09.2012, 20:48

cit timp ai lasat la separat?

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:46

Sim0na 1

17.09.2012, 08:19

Scortisoara, multumesc!
Bucataras, la separat a stat cam juma de ora... oricum se vede cum se ridica braza si ramane zerul.. Acum cred ca depinde si de cheag.. La scurs a stat de seara pana dimineata.. cca 12 ore!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55