Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am stat mult pe ganduri daca sa postez sau nu aceasta reteta.. si motivul ar fi cantitatile precise.. Dar dupa sfatuire cu autoarea - soacra, am putut socoti cantitatile.
Reteta in sine nu-mi apartine in totalitate, eu fiind mana a doua si fotograful. :)
Laptele strecurat bine si amestecat, l-am pus pe foc si l-am incalzit, apoi am oprit focul. Am adaugat cheagul (conform specificatiei), am amestecat putin si am lasat sa se separe. Ajutata de o sita, am luat bucati de branza si le-am pus in crinta. Cand a fost gata toata, am acoperit cu un capac, si am invelit intr-un tifon (sa nu se puna musca). Am lasat peste noapte la scurs.
Dimineata, am taiat branza bucati si am pus-o in cutii, presarand fiecare bucata cu sare gronjoasa.
Eu pap din ea la cateva ore, ptr ca-mi place foarte tare proaspata asa, sau se poate pastra si 1 an in saramura sau in zer.
Am obtinut cca 18 kg branza mixta, naturala si delicioasa!!!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult