Televizor

de Lau in Prajituri, 22 Iun 2014 | 1859 vizualizari

 

Multumesc Madi pentru reteta,o prajitura frumoasa si delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat de cacao
  • 5 oua
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 250 g faina
  • 150 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • Blat pandispan
  • 5 oua
  • 9 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Crema
  • 300 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 3 linguri amidon alimentar
  • zeama de la o lamaie
  • 250 g unt
  • gem de coacaze(la alegere)
  • Decor
  • 1 ciocolata amaruie
  • 50 g unt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Televizor:

Blat cacao: Albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. In alt bol amestecam galbenusurile, untul (moale), laptele, esenta de rom, faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Adaugam spuma de albusuri si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza. Impartim compozitia in 2, coacem blaturile pe rand (in aceasi tava tapetata cu hartie de copt) pana trec testul cu scobitoarea, cca 25 minute. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Blat pandispan: Albusurile le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixam pana devine o spuma lucioasa si tare. Adaugam pe rand galbenusurile mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie, esenta si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (aceasi tava de la blatul maro). Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasam sa se raceasca.

Crema: Intr-o cratita turnam laptele, apoi zaharul si punem pe foc. Cand incepe sa fiarba adaugam amidonul desfacut cu putin lapte, amestecand continuu pana ce se ingroasa. Lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam untul, zeama de lamaie si amestecam. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Asamblare: In tava in care am copt blaturile punem 1 blat cacao - 1/2 din crema, ungem blatul de pandispan cu gem pe ambele parti - restul de crema - a 2-a foaie blat maro. Dam la frigider cateva ore

Ciocolata o topim cu untul si glazuram prajitura.

 

RETETA IN IMAGINI

Televizor-0
Televizor-1
Televizor-2

COMENTARII (11)

Lau

Lau 1

22.06.2014, 14:26

Bya Ralu

Bya Ralu 1

22.06.2014, 16:39

Lau

Lau 1

22.06.2014, 20:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!