Terină de brânză cu dovlecei

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 3 Feb 2014 | 3707 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 dovlecei
  • 700 g brânză de vaci
  • 100 ml smântână lichidă
  • 8 g gelatină
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură tarhon- opțional
  • sare
  • piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de brânză cu dovlecei:

Spălăm dovleceii și tăiem la capete câte 2 cm. Fără să-i curățăm de coajă o să-i tăiem în lamele foarte fine. Se fierb în baie de aburi pentru 10 minute. Eu i-am pus într-o strecurătoare ce am așezat-o deasupra unei oale cu apa în clocot. Bineînțeles că apa trebuie să clocotească în aceste 10 minute, nu am stins focul :) Se scot din strecurătoare și se pun pe un platou să se răcească. Se condimentează cu sare și piper.

Înmuiem gelatina în puțină apă rece. Punem smântâna într-o crăticioară pe foc și când dă în clocot adăugăm gelatina și oprim focul. Amestecăm bine să se dizolve gelatina. Brânza de vaci se trece printr-o sită fină și o amestecăm cu verdeața tocată mărunt. Condimentăm cu sare și piper și turnăm amestecul de smântănă. Amestecăm bine.

Tapetăm cu folie alimentară o tavă de chec. Aranjăm feliile de dovlecei pe diagonală fără să lăsăm loc între ele, chiar se pot suprapune ușor. Umplem tava cu jumătate din cantitatea de brânza, aranjăm un strat de dovlecei,  adăugăm restul de brânză și ultimul strat punem dovlecei. Acoperim cu folia alimentară și apăsăm ușor. Se poate pune chiar o greutate deasupra și se dă la frigider până a doua zi.

La servire se răstoarnă pe un platou, după ce se îndepărtează folia alimentară de deasupra pentru a se putea scoate ușor apoi. Terina trebuie răsturnată pentru a avea dovleceii pe diagonală în partea de sus.

Poftă bună!

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

danakarin 1

05.02.2014, 05:55

Foarte aratoasa si de efect!

tiby 1

20.02.2014, 11:48

super

lucy2002 1

11.04.2014, 13:05

Multumesc !

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D