Terina de ficat cu sos de afine

de Irina in Ficat, 17 Mar 2009 | 11019 vizualizari

 

Am scapat cu bine dupa masa imbelsugata de Craciun! Acum vine vremea sa ne gandim si la petrecerea de Revelion, nu? Ar fi bine sa o luam mai usurel. Deci, ma gandesc la ceva mai usor, mai rafinat cu care sa-mi uimesc musafirii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficatei de pui
  • 2 cepe
  • un pachet de unt
  • 2-3 fire de cimbru
  • 2 fire de rozmarin
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de coniac
  • 5 linguri de fistic
  • 10 g gelatina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de ficat cu sos de afine:

Se taie ceapa marunt si se caleste in unt pana se topeste, apoi se adauga ficateii. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga si cimbrul, rozmarinul si dafinul (eu le prefer proaspete) si se lasa la foc pana se patrund bine ficateii. Se lasa la racit, se scot firele de cimbru, etc si se pune amestecul la blender pana se obtine o pasta fina. Gelatina se pune in 100 ml apa la inmuiat. Se adauga apoi fisticul (se poate inlocui sau combina cu nuca macinata, dupa gust), coniacul si gelatina si se amesteca pana se omogenizeaza. Se pune folie de plastic intr-o tava si se toarna amestecul, iar pe deasupra se presara fistic pana se acopera. Se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se scoate pe un platou, se feliaza si se stropeste cu putin sos de afine si gata terina!

 

RETETA IN IMAGINI

Terina de ficat cu sos de afine-0
Terina de ficat cu sos de afine-1
Terina de ficat cu sos de afine-2
Terina de ficat cu sos de afine-3
Terina de ficat cu sos de afine-4
Terina de ficat cu sos de afine-5
Terina de ficat cu sos de afine-6

COMENTARII (11)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

18.11.2013, 14:53

Ceva deosebit

Bya Ralu

Bya Ralu 1

18.11.2013, 21:57

ce super e!o sa o fac si eu

Nicolae

Nicolae 1

17.12.2013, 08:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!