Terină de somon

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 29 Ian 2015 | 1242 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi mari
  • 300 g file somon
  • 200 g file cod
  • 1 lămâie
  • 3 linguri mărar verde tocat
  • 200 ml smântână lichidă
  • 500 g brânză de vaci
  • 8 g gelatină
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terină de somon:

Punem la fiert somonul și codul într-o oală cu apă rece și un praf de sare. Se fierb pentru 15 minute, se scot din apă și se lasă la răcit. Curățăm morcovii de coajă, se înlătură capetele și cu un feliator de legume se vor tăia pe lung în lamele foarte fine. Se pune apă la fiert într-o oală și când aceasta începe să clocotească adăugăm feliile de morcov și le scoatem imediat - vrem doar să le opărim- pentru că altfel se vor destrăma și ne va fi greu să le mai folosim.

De preferat să nu se arunce toate odată, să se facă operațiunea pe rând și să se aranjeze pe un platou pentru a se răci. Când somonul și codul s-au răcit, se elimină eventualele pielițe și oase și se vor tăia mărunt. Se stropesc cu zeama de la o lămâie și se condimentează cu sare și piper după gust. Înmuiem gelatina în puțină apă rece. Adăugăm gelatina cu smântâna încălzită și amestecăm bine până la omogenizare.

Turnăm smântâna peste brânza de vaci trecută printr-o sită. Adăugăm mărarul tocat și condimentăm cu sare și piper. Tapetăm cu folie alimentară o formă de chec și aranjăm feliile de morcov una lângă alta, chiar și pe pereții laterali. Punem 1/3 din cantitatea de brânză, apoi jumătate din cantitatea de pește, iar 1/3 de brânză, restul de pește și brânză. Deasupra punem felii de morcov, acoperim cu folie alimentară. Punem o greutate deasupra și dăm la rece până a doua zi. Se servește ca atare sau cu sos tartar.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Terină de somon-0
Terină de somon-1

COMENTARII (11)

ianculubita 1

30.01.2015, 07:46

Daca vei folosi somonul afumat,va avea un gust mai deosebit!!
Am si eu reteta asta de la fata mea,dar nu-mi permit sa cumpar atat somon

elucubratiiculinare 1

30.01.2015, 08:37

ianculubita, data viitoare cand voi face, voi inlocui morcovul cu somon afumat

mihaelar63 1

03.02.2015, 17:58

Un deliciu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04