Terina de somon

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2010 | 7619 vizualizari

 

un aperitiv de cat de aspectos pe atat de gustos,iar daca faceti o masa si doriti ca musafiri sa fie impresionati si incantati cu siguranta ii veti cuceri cu acest aperitiv

 

INGREDIENTE

  • 500 g branza ricotta
  • suc de la 2 lamai(eu am pus doar de la una)
  • 1/2 legatura arpagic verde
  • ridiche alba 1/2
  • 250 g somon afumat
  • gelatina 3 foi
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina de somon:

Branza se amesteca cu sarea ,piperul si sucul de lamaie,apoi se pune arpagicul taiat foarte fin si ridichea razuita (aproximativ 1 lingura buna) si gelatina racita.

Gelatina se taie bucati se se ameteca cu 50 ml apa apoi se topeste ,sa nu fiarba,apoi se lasa la racit si se amesteca cu branza

Se ia o canita de cafea mai mica se pune folie de plastic in ea, apoi se pune cate 1 felie de somon afumat sau 2 depinde cat de mari sant si se aseaza bine pe laterala iar marginile sa fie peste canita (cu care se acopera la final)se pune compozitia de branza apoi se dau marginile laterale si se acopera bine. Se pune la rece pentru 2 -3 ore.

Cand s-a racit bine se scot canitele si se pun intr-un vas cu apa calduta 1-2 minute pt a putea sa scoatem mai usor compozitia fara sa se strice forma,apoi se scoate usor folia si se aseaza pe platou

Din aceste cantitati va ies 4 portii adica 4 canite mici pt aperititve

Se decoreaza dupa bunul plac

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina de somon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

danis 1

17.06.2010, 22:31

simo pe asta cum de l-am scapat numai tu puteai face asa cevaesti grozava simona

vanilla 1

29.06.2010, 13:42

super de efect!!!!

RuxyRux 1

20.05.2011, 08:14

Excelenta reteta Nadina

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gustare surpriza cu branzeturi , fructe si mezel uscat.