Tigaie calda de ciuperci si pui

de laura_n in Pui, 15 Mai 2013 | 19168 vizualizari

 

Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui dezosat
  • 500 gr ciuperci albe proaspete
  • 4-5 fire usturoi verde
  • ulei masline
  • 3-4 rosii uscate in conserva.
  • oregano
  • sare
  • 3 lg bulion
  • 2 cani apa
  • boia iute
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigaie calda de ciuperci si pui:

Spalam, uscam si taiem pieptul in cuburi mai marisoare. Ciupercile se curata/ se spala si (daca sunt mai marisoare) se taie in 4, cat mai mari pentru ca ele scad la calit. Daca sunt mai micute, eu le las intregi. Imi place sa fie carnoase in mancare.

Usturoiul se curata si se taie rondele.

Intr-o tigaie, punem 2 lg ulei masline, cateva rondele de usturoi verde si punem la incins. Aruncam bucatalele de piept si lasam sa se rumeneasca un pic la foc iute, dupa care dam la foc mediu, adaugam un praf de sare si lasam sa se faca in sos propriu :))

In alta tigaie, punem la incins 2 lg ulei masline, cateva rondele usturoi si aruncam ciupercile taiate grosier. Lasam un pic la foc iute, apoi lasam cateva minute sa se caleasca. Adaugam un praf de sare.

Peste puiul taiat cuburi, aruncam ciupercile sotate, firele de usturoi verde, si cateva rosii uscate. Punem pe foc si lasam sa mai sfaraie un pic. Dupa ce s-au mai rumenit, presaram niste oregano. Daca dorim, ne putem opri aici si servi direct asa.

Daca nu, dizolvam cele 3 lg bulion intr-o cana cu apa si turnam peste pui si ciuperci. Dam un pic la foc iute, mai adaugam o cana cu apa si lasam sa fiarba inca vreo 15 min, pana scade sosul.

Presaram un praf de boia iute si servim cu muraturi, castraveti in otet sau salata verde. 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 25 lei

2

rumenite un pic la foc iute, carnea si ciupercile ies mai gustoase.

3

se poate renunta la pui si obtinem o mancarica de post.

4

merge servita si cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

5

noi am optat pt varianta soft :))) cu salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tigaie calda de ciuperci si pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (55)

diaconta 1

03.10.2013, 14:28

Domnu'i doar on line

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 14:52

mmm..ce bine arata

babi5 1

06.10.2014, 14:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pipote cu ciuperci si sos de vin rosu