Tigari cu nuci

de boscodina in Prajituri, 6 Iun 2009 | 4591 vizualizari

 

Un desert de exceptie, o simfonie de arome cu un usor iz oriental, ce te poarta de la prima muscatura undeva departe...in povestile cu emiri si sultani, cu cadane si miros de iasomie.

 

INGREDIENTE

  • pentru sirop1
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana apasucul de la o lamaie mica
  • cateva picaturi de apa de trandafiri
  • pentru umplutura
  • 200g nuci
  • 50g migdale( se punea fistic dar la super nu am gasit necopt si nesarat)
  • 5-6 linguri zahar ( daca vreti mai dulce mai puteti adauga)
  • 1 lingura cu varf coaja de lamaie zaharisita( rasa si pusa cu zahar)( se punea coaja rasa de la o portocala dar n-am gasit nici una in frigider)
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • 6-8 foi de tigari (seamana cu niste clatite subtiri , doar ca sunt mai aspre si prin prajire devin crocante)
Portii: -4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tigari cu nuci:

Se amesteca ingredientele pentru sirop si se pun la fiert, 20 de minute la foc mic. Devine un sirop legat ce trebuie racit insa. Se face siropul preferabil cu cateva ore inainte si se tine in frigider. Eu l-am luat de pe foc si am inconjurat cratita cu "cutiile " de gheata ale lazii frigorifice- dreptunghiurile alea cu amoniac in ele ce se pun in congelator se ingheata si adaugate in lada frigorifica portabila pastreaza lucrurile reci pentru picnic.Cand s-a racit destul de mult l-am pus in frigider. Cand l-am folosit l-am pus tot inconjurat de dreptunghiuri ca sa isi pastreze oarecum temperatura.

Nucile si migdalele se macina( eu le-am dat prin masina de tocat carnea) se amesteca cu zaharul si lamaia, se adauga oul si se amesteca.
Foile se taie in 4 ( in sferturi) si pe fiecare "triunghi" in partea din exterior se adauga umplutura , gen dunga subtire, lasand liber la capete. Se infasoara marginea foii peste umplutura o data , si abia apoi se baga colturile inauntru si se infasoara in continuare, trebuie sa iasa "o tigara" cam de grosimea unui trabuc subtire. In reteta spune ca o data terminat de infasurat , ultima parte din coca se unge cu ou si se infasoara- oul lipeste si nu se va desface. Eu am infipt cate o scobitoare cat sa tina strans putin pana capata o culoare galbuie foaia prajita si nu s-au desfacut.

Se incinge uleiul( baie de ulei) si se pun la prajit "tigarile" . Sunt gata cand foaia capata o culoare galbuie-aurie-maronie. Se scot din ulei si se arunca direct in siropul rece, unde trebuiesc lasate cateva minute.( eu le lasam pana era gata prajita seria urmatoare- le scoteam pe astea, le puneam pe cele noi in sirop)

 

COMENTARII (6)

elena1988 1

04.03.2011, 18:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41