Tilapia in bacon

de Poliana in Peste, 29 Mar 2013 | 1260 vizualizari

 

Vine weekendul si la noi in familie se mananca peste. Azi s-a dat strigarea la tilapia ;)

 

INGREDIENTE

Ingrediente

  • 5 bucati tilapia
  • 10 bucati bacon
  • cateva frunze spanac
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • oregano

Piure de mazare

  • 400 gr mazare congelata
  • 1/2 cana lapte
  • 2-3 linguri smantana
  • sare
  • piper
  • menta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tilapia in bacon:

Bucatile de peste le spalam bine si le stergem cu servetele de hartie.  Frunzele de spanac le spalam bine in cateva ape. Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Condimentam fiecare bucata de peste cu sare, piper si oregano. Punem cate o frunza-doua peste peste si apoi il 'invelim' in cateva doua bucati de bacon.
Punem toate bucatile impachetate de peste intr-o tava termorezistenta si turnam 1/3 ceasca de apa si zeama de lamaie. Dam la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand baconul este rumenit frumos.
In timp ce pestele sta la cuptor putem sa preparam piureul de mazare. Mazarea o punem la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta oprim focul si o scurgem de apa. O pasam bine cu blenderul apoi adaugam laptele si smantana si omogenizam. Condimentam cu sare, piper si menta dupa gust.
Servim tilapia pe pat de praz ( care poate fi calit in putin unt, dar eu nu am vrut sa mai fac asta - cred ca din comoditate :P ) alaturi de piureul de mazare cu menta, care va spun eu ca este delicios, pe mine m-a cucerit din prima.
Azi am fost rapida, ca si mancarea de altfel :) Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

Tilapia in bacon-0
Tilapia in bacon-1
Tilapia in bacon-2

COMENTARII (15)

Poliana

Poliana 1

01.04.2013, 14:51

Multumesc dragilor , si tie Dia pentru 'like' )

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

01.12.2013, 12:51

arata minunat

babi5

babi5 1

16.08.2014, 20:48

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!