Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)

de retetele_tinei in Bauturi, 5 Oct 2014 | 5547 vizualizari

 

Vinul rosu de vara sau El tinto de verano, este o reteta tipica spaniola, care este realizata din vin rosu si limonada sau sifon cu lamaie (gassosa, pe it., gasseosa pe sp.) Este un vin, care se consuma in timpul verii.
Este totodata, o bautura, care a aparut in Spania, la inceputul sec al XX-lea si care si in prezent se gaseste la toate terasele si festivalurile de vara, din toata tara.
Scrierile spun, ca aceasta reteta a aparut, in Cordoba, in sec. al XX-lea, intr-un local, care se numea Venta de Vargas, dupa numele patronului Antonio Vargas del Moralde, de pe strada Brillante, care se afla vis-a-vis de drumul ce ducea la Cañito Bazán ( astazi Avenida de la Arruzafa). Zona facea parte din Comitatul Nord-Vest ( Distrito Noroeste), punct strategic, pt a aduna cantareti si chitaristi celebrii, din zona. In acelasi timp in zona, exista si o Scoala de lupte cu taurii ( Escuela taurina).
Oamenii se adunau la local, in dupa-amieziile sau seriile, tarzii, de vara, pt a se racorii cu un vin cu sifon, rece, care mai apoi a fost cunoscut si cu numele de " El vino Vargas", dupa numele patronului.
O alta teorie spune ca numele vinului poate deriva de la petitia unui menbru Valdepenas, cu privire la o bautura cu Gasseosa ( sifon cu lamaie). Purtand numele, prescurtat al membrului si al sifonului, a devenit, Val-gas. Derivand de la numele prescurtat Val-gas, ar fi devenit cu timpul, Vargas.
Variate de al servii: Se poate folosii, in loc de vin, vermut, iar in acest caz, se v-a folosii mai multa zeama de lamaie si mai putina apa minerala gazoasa ( sifon).
* Cordoba este impartita, administrativ, in zece Comitate. Zona Nord-Vest ( inainte fiind numita, zona Nord-Centru), dupa cum ii poarta si numele, cuprinde toata partea aceea de oras.
* Valdepenas, este una dintre cele mai importante Institutii de Viticultura din Spania.

 

INGREDIENTE

  • vin rosu
  • apa cu lamaie
  • lamaie
  • gheata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tinto de verano ( Vin rosu, de vara):

In primul rand, se pregatesc produsele, necesare.Intr-un pahar se pune gheata din abundenta.  Dupa se pun felii de lamaie ( daca paharul e mai mare, daca e mai mic, doar o felie de lamaie, ca si mine). La sfarsit se complecteaza cu apa cu lamaie.Si vin. Cantitatile de vin si apa cu lamaie, trebuiesc sa fie egale.Se serveste rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tinto de verano ( Vin rosu, de vara)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Vin fiert nemtesc - Gluhwein