Tiramisù di colomba

de marcelalidia22 in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g Colomba
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g suc de portocale
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 3 oua
  • 40 ml lichior de portocale
  • 30 g ciocolata neagra menaj
  • 60 g zahar cristal
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisù di colomba:

Pentru inceput incepem sa taiem 2 dischete de Colomba de marimi diferite sau aceeasi marime. ( Eu am taiat marimi diferite ca sa intre in vasul de plastic ).

Acum prepram crema de mascarpone:

Apoi separam galbenusurile de albusuri in 2 castroane.

Galbenusurile incepem sa le batem spuma impreuna cu zaharul cristal cu mixerul.

Cand au devenit albe si si-au marit volumul adaugam cate o lingura de mascarpone si il batem impreuna pana se face spuma, asa pana terminam mascarponele, iar apoi adaugam coaja rasa de la portocala si amestecam bine.

Il punem in frigider pentru 5 minute.

Preparam siropul de suc de portocale si lichior de portocale amestecandu-le impreuna.

Acum ansamblam Tiramisù:

Punem pe fundul farfuriei un disc de Colomba si il insiropam cu siropul de sucul de portocale  amestecat cu lichiorul de portocale. Peste acest disc adaugam crema de mascarpone , apoi adaugam al 2-lea disc de Colomba si il insiropam si pe acesta  si apoi punem ultimul strat de crema de mascarpone.

Deasupra radem ciocolata neagra menaj in forma de scalie, ca in foto.

Punem Tiramisù in frigider pentru 2-3 ore apoi se poate manca.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisù di colomba 386382
retete culinare - Tiramisù di colomba 386383
retete culinare - Tiramisù di colomba 386384
retete culinare - Tiramisù di colomba 386385
retete culinare - Tiramisù di colomba 386386

COMENTARII (2)

Andreea Caroline 1

18.06.2015, 16:42

Cand ai scris Colomba te referi la tipul de cozonac italian ?

Rocsi 1

18.06.2015, 20:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25