Tiramisu reteta cu aroma de portocala

de Bucataras Dragos in Prajituri, 30 Iun 2009 | 5113 vizualizari

 

Tiramisu reteta cu aroma de portocala

 

INGREDIENTE

  • 15 piscoturi
  • 285 ml cafea , proaspat preparata
  • 4 linguri de zahar tos
  • 500 gr de mascarpone
  • 2 batoane de vanilie
  • 140 ml de vin santo sau sherry dulce
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 100 gr de ciocolata neagra de foarte buna calitate(70 % cacao)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu aroma de portocala:

Tiramisu reteta cu aroma de portocala

Luati un bol sau o farfurie mijlocie, cu un diametru de circa 20-25 cm , si aranjati pe ea piscoturile , asezandu-le unele peste altele . Indulciti cafeaua cu 2 linguri de zahar. Turnati cafeaua peste piscoturi , avand grija ca stratul de deasupra sa fie complet acoperit ; piscoturile vor incepe sa absoarba cafeaua . In acest rastimp , puneti crema mascarpone intr-un bol si bateti-o impreuna cu restul de zahar.

Crestati in lung batoanele de vanilie si puneti semintele in bolul cu mascarpone , pastrand cojile pentru a face zahar vanilat. Bateti in continuare , adaugand vinul santo sau sherry-ul.Crema trebuie sa fie destul de subtire si lucioasa. Daca e prea groasa, puneti putina zeama de portocale , apoi turnati restul de zeama peste piscoturi . Intindeti crema peste piscoturi si radeti deasupra ciocolata ( sau taiati-o fasiute fine). Presarati prajitura cu coaja de portocala rasa fin si tineti-o la frigider pana la servire.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu aroma de portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Bucataras Dragos 1

30.06.2009, 16:06

nu ma supar alina accept comentariile pozitive si negative.

boscodina 1

30.06.2009, 16:49

un tiramisu in zilele caniculare este desertul perfect . cateodata e musai nevoie de "obisnuit" , de "comun"

Bucataras Dragos 1

30.06.2009, 17:50

corect

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu piscoturi in blat si caramel cu cacao