Tiramisu

de lilik in Dulciuri, 16 Dec 2010 | 4985 vizualizari

 

Asta nu e varianta originala....e adaptata gusturilor noastre.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de Savoiardi
  • 3 galbenusuri
  • 4-5 linguri de zahar
  • 300 gr mascarpone
  • 300 ml frisca lichida
  • 50-100 gr ciocolata rasa
  • cacao
  • cafea decafeinata(fara cafeina)
  • zahar pt cafea
  • lapte pt cafea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Prima data facem cafeaua pe care o indulcim si o lungim cu lapte,apoi o lasam sa se raceasca.

Pregatim crema:

batem galbenusurile cu zaharul pana se devin ca o crema,apoi adaugam mascarpone si amestecam pana devine o crema omogena.

batem frisca si o adaugam la crema de mascarpone.amestecam si dam crema la frigider.

punem cafeaua racita intr-un vas adanc.

insiropam savoiardi unul cate unu si facem un strat pe un platou,peste care vom pune un strat de crema si deasupra cremei presaram ciocolata rasa.

continuam cu un alt strat de savoiardi,apoi crema si ciocolata si tot asa pana se termina savoiardi.

terminam cu un strat de crema peste care presaram cacao si ciocolata.

dam la frigider 3 ore minim.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4

COMENTARII (19)

adasev12 1

16.12.2010, 22:54

originala sau nu, e o prajitura excelenta...zic eu....mie imi place!

giuliana 1

17.12.2010, 08:57

yam yam

lilik 1

17.12.2010, 09:33

multumesc tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41