Tiramisu

de Ina in Dulciuri, 8 Mai 2011 | 2603 vizualizari

 

Iei si papi. Alta introducere n-am =))))

 

INGREDIENTE

  • un pachet mare de piscoturi
  • un pachet crema vanilie Dr'Oetker -  la rece
  • 500 ml. lapte rece
  • 4 linguri cu zahar
  • esenta de vanilie
  • o cutie de branza cu smantana ( fagaras )
  • 300 ml frisca lichida
  • ananas bucati
  • cafea tare ( 4 linguri de cafea la cana de apa )
  • 80 ml. Whisky
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

 

Facem o crema de vanilie, mixand amestecul din pachetul Dr'Oetker, lapte si zahar.  Adaugam branza cu smantana si mixam in continuare, cupa care adaugam si frisca batuta spuma. Punem in crema si 5-6 picaturi esenta de vanilie. Vom obtine o crema pastoasa, foarte fina si cu un gust delicios.

Preparam separat cca 400 ml. cafea foarte tare, pe care o amestecam cu 80 ml. Whiskey.

Pe un platou, aranjam piscoturile unul langa celalalt, dupa ce le-am trecut rapid, cu ambele parti, prin cafea cu Whiskey  ( hâc! =)) ) . Acoperim stratul de piscoturi cu un strat de crema, peste care asezam bucati de ananas, bine scurse de sirop. Acoperim cu alt strat de piscoturi trecute prin amestecul de cafea, peste care punem alt strat de crema, imbracand de data aceasta si lateralele. ( Eu am considerat ca doua straturi de piscoturi sunt suficiente ) .

Pudram prajitura cu praf de cacao si decoram dupa preferinte.

Pofta mare!

 

 

TIPS-URI

1

Fagarasul va da cremei o consistentza fina, pufoasa, aerata.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 103670
retete culinare - Tiramisu 103671
retete culinare - Tiramisu 103672
retete culinare - Tiramisu 103673
retete culinare - Tiramisu 103674
retete culinare - Tiramisu 103676
retete culinare - Tiramisu 103678
retete culinare - Tiramisu 103679
retete culinare - Tiramisu 103680
retete culinare - Tiramisu 103681
retete culinare - Tiramisu 103682
retete culinare - Tiramisu 103684
retete culinare - Tiramisu 103685
retete culinare - Tiramisu 103686
retete culinare - Tiramisu 103687
retete culinare - Tiramisu 103704

COMENTARII (40)

adry88 1

09.05.2011, 20:46

Mihaela11_jo 1

09.05.2011, 22:41

Gust si eleganta

mena29 1

07.06.2011, 22:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L