Tiramisu

de brunetica in Dulciuri, 4 Dec 2011 | 1686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g. piscoturi
  • 500 g. mascarpone
  • 8 linguri de zahar
  • 5 oua
  • 500 ml. cafea decofeinizata
  • 5 linguri de  coniac vecchia romagna
  • cacao dulce( sa contina zahar)
  • 3  linguri de frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

 

Separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile le batem spuma cu mixerul si adaugam 5 linguri de zahar, 2 linguri de coniac , mascarponele si o lingurita de cacao(pentru a avea culoarea cappucino) ,continuam sa mixam  pana rezulta o crema .

Albusurile le batem spuma si le incorporam cu crema, folosim o spatula si miscari delicate de jos in sus . 

In cafea punem 3 linguri de zahar , 3 linguri de coniac si 3 linguri de frisca lichida, amestecam pina se topeste tot zaharul.

Intr-o tava asezam un strat de piscoturi inmuiate in cafea, peste piscoturi adaugam un strat de crema , pudram cu cacao si continuam cu alt strat de piscoturi, crema si la urma pudram cu cacao .

Lasam la rece pentru a se insiropa prajitura si a nu se inmuia crema.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 136263
retete culinare - Tiramisu 136264
retete culinare - Tiramisu 136265
retete culinare - Tiramisu 136266
retete culinare - Tiramisu 136267
retete culinare - Tiramisu 136268
retete culinare - Tiramisu 136269
retete culinare - Tiramisu 136270
retete culinare - Tiramisu 136272

COMENTARII (15)

oana_pisicutza16 1

04.12.2011, 20:31

foarte bun

gaby_gabytza 1

05.12.2011, 11:08

yammy

brunetica 1

05.12.2011, 11:57

Multumesc Oana pisicuta
Multumesc Antici gabytza

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21