Tiramisu

de Oana in Dulciuri, 16 Mar 2009 | 7151 vizualizari

 

Am citit pe net despre istoria tiramisu. Este super haioasa. Traducerea numelui in engleza ar fi “pick me up” sau” carry me up”, iar originile le gasim in Italia secolului al 17-lea! A fost creatatunci la Siena, in nordul Italiei, in provincia Toscana, cu ocazia unei vizite a ducelui Cosimo de’ Medici III (1642-1723). Legendele spun ca prajitura era preferata curtezanelor din Venetia care lucrau intr-un bordel deasupra unui restaurant si aveau nevoie de un energizant pentru relatiile amoroase

 

INGREDIENTE

  • un pachte 400 gr piscoturi Savoiardi
  • doua cutii a 250 gr mascarpone Galbani
  • 4 linguri de lichiorul Amaretto
  • cacaoa Darling
  • 4-5 oua
  • ciocolata
  • zahar pudra
  • batonul de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Separam albusul de galbenus la cele 4-5 oua de gaina (25 daca folositi de prepelita).


Amestecam galbenusurile cu zaharul, folosind robotul de bucatarie. In aceasta compozitie turnam doua linguri de lichior Amaretto. Adaugam brinza mascarpone si se omogenizeaza (cu mixerul).


Apoi se bat albusurile spuma (tot cu mixerul) si se incorporeaza si ele amestecind usor cu o lingura.


Am pregatit vasul (am pus in el o folie transparenta pentru ca dupa ce sta la rece sa scoatem tiramisul din acest vas si sa-l punem pe un platou). Primul strat este de crema. Al doilea de piscoturi inmuiate in cafea in care am mai adaugat si putin lichior Amaretto. Al treilea de crema, apoi iar piscoturi (depinde cit de inalt este vasul :) ). Dupa ce s-a umplut vasul se baga in frigider 3-4 ore.


Dupa ce-l vom scoate de la frigider, il vom pune pe un platou si vom presa cacao din belsug pe el.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 3
retete culinare - Tiramisu 4
retete culinare - Tiramisu 5
retete culinare - Tiramisu 6
retete culinare - Tiramisu 7
retete culinare - Tiramisu 8
retete culinare - Tiramisu 9
retete culinare - Tiramisu 10

Recomandari Culinar.ro

COMENTARII (1)

Criss 1

01.12.2011, 20:32

Delicios! Sunt fan Tiramisu, desi il fac putin altfel.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!