TIRAMISU

de ela in Dulciuri, 25 Ian 2010 | 4903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 750 gr piscoturi
  • 250 gr mascarpone
  • 500 gr branza dulce
  • 1 plic tiramisu dr.otker
  • 200 ml lapte
  • 2 cappuccino ciocolata
  • 2 pliculete ness
  • 1 cappuccino milka
  • 200 ml frisca
  • 5 galbenusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 2 linguri lichior cirese cu ciocolata
  • 3 lingurite cacao
  • 30 ml coniac
  • ciocolata rasa 50 gr
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TIRAMISU:

Se face o cafea din plicurile de cafea cu 400ml apa fierbinte si se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu coniacul. Galbenusurile cu zaharul pudra se pun pe foc la bain marie pana se obtine o crema groasa dar nu se lasa sa fiarba.Se amesteca branza dulce cu mascarpone ,apoi se adauga compozitia de mai sus si lichiorul si se amesteca bine.Se lasa putin sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta.Piscoturile se inmoaie cateva secunde in cafea si se pun pe un platou in straturi succesive cu crema,ultimul rand fiind crema.Se presara cu cacaoa si cu ciocolata rasa.Se lasa la rece peste noapte

 

TIPS-URI

1

 se poate face si cu mai putine ingrediente.400gr piscot, 250gr branza dulce

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - TIRAMISU 14758
retete culinare - TIRAMISU 14759
retete culinare - TIRAMISU 14760
retete culinare - TIRAMISU 14761
retete culinare - TIRAMISU 14762
retete culinare - TIRAMISU 14763
retete culinare - TIRAMISU 14765
retete culinare - TIRAMISU 14770
retete culinare - TIRAMISU 14776

COMENTARII (9)

gaby_duceag 1

11.02.2010, 20:45

la multi ani!fie sa ai parte de multa sanatate,putere de munca,bucurii multe!
\multi ani frumosi!

ela 1

11.02.2010, 21:06

multumesc Gabi

laura_n 1

05.06.2012, 15:54

Arata super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!