Tiramisu

de MonaMimi in Prajituri, 27 Oct 2012 | 1155 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 50 g faina
  • 50 g cacao

crema:

  • 200 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat

sirop:

  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • esenta de rom,migdale sau coniac

decor:

  • cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Bati ouale cu zaharul pana se deschid la culoare apoi adaugi faina cernuta cu cacao si amesteci usor.Pui compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt la foc potrivit pentru 20-25 de minute.Lasi blatul la racit iar intre timp pregatesti siropul:caramelizezi zaharul adaugi laptele si esenta lasi putin sa fiarba.

Crema:bati frisca spuma dupa care incorporezi crema mascarpone batuta spuma cu zaharul si amesteci bine.

Blatul il tai in doua, insiropezi prima parte adaugi 1/4crema, pui cealalta parte insiropata, imbraci totul in crema ramasa si dai la frigider minim 2 ore.

Inainte de servire o pudrezi cu cacao.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3

COMENTARII (10)

 merisor

merisor 1

28.10.2012, 17:28

Bun trebuie sa fie!!

portiadelumina

portiadelumina 1

31.10.2012, 17:55

Mă gândeam eu că am să găsesc ceva bun pentru a suplimenta compotul meu.
Super

andreea_angelo

andreea_angelo 1

19.11.2012, 17:34

imi place,place place...............................................

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!