Tiramisu

de cristeena20 in Prajituri, 2 Ian 2013 | 1833 vizualizari

 

De revelion am facut Toramisu..a iesit excelent!!!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr piscoturi
  • 500 gr branza mascarpone
  • 80 gr zahar
  • 5 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • esenta de rom
  • bayley sau amaretto sau bourbon (eu am pus lichior de cherry)
  • 1 cana mare espresso tare
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura ciocolata pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

-Facem intai cafeaua si o lasam la racit. Eu am pus in ea putina esenta de rom si putin lichior de cirese.

- Intre timp preparam crema: mixam bine galbenusurile cu zaharul  si apoi adaugam branza mascarpone. Separat batem albusurile spuma si inglobam cu o lingura la crema de mascarpone. Amestecam bine si mai adaugam dupa preferinta rom si lichior.

- Pregatim un vas- punem putina crema pe fund si apoi punem piscoturile inmuiate in cafea, deasupra primului strat punem iar crema, apoi pudram putin cu ciocolata pudra, punem iar piscoturi (repetam pana terminam piscoturile si crema). La final deasupra se presara cu cacao.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 196146
retete culinare - Tiramisu 196147
retete culinare - Tiramisu 196148
retete culinare - Tiramisu 196149
retete culinare - Tiramisu 196150
retete culinare - Tiramisu 196151
retete culinare - Tiramisu 196152
retete culinare - Tiramisu 196153
retete culinare - Tiramisu 196154
retete culinare - Tiramisu 196155

COMENTARII (15)

cristeena20 1

02.01.2013, 23:22

(y)

adry88 1

03.01.2013, 11:20

delicios

Lau 1

03.01.2013, 14:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S