Tiramisu

de Retete_din_suflet in Prajituri, 19 Feb 2013 | 6015 vizualizari

 

un dulce de 10

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone,
  • 3 oua,
  • 75 g zahar,
  • 150 ml frisca+ 1 plic de zahar vanilat,
  • 25 ml crema de whisky,
  • 200-300 ml cafea,
  • 250 g piscoturi.
  • Ornat:
  • 1 plic cappucino,
  • 10 g cacao.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Faceti cafeaua si lasati-o la racit.

Se separa ouale. Galbenusurile impreuna cu zaharul se bat pe bain-marie pana se deschid la culoare si prind consistenta, cca 3-5min Apa de la bain-marie nu trebuie sa fiarba, doar sa faca bule mici. Bolul sau oala in care aveti ouale nu trebuie sa atinga apa. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.

Adaugati mascarponele. Bateti frisca cu zaharul vanilat si incorporati-o in crema de oua.Bagati crema la frigider.

Intr-un bol turnati cafeua rece si crema de whisky, omogenizati.

Pregatim tava unde facem tiramisul. Si asezam un rand de piscoturi. Fiecare piscot  puneti-l in cafea, rasuciti de doua ori si asezati in tava cu partea cu zahar in jos.Acoperiti cu 1/2 din crema si continuati cu inca un strat de piscoturi. Punem si cealalta parte din crema si ornati cu cappucino si/sau cacao.

Trebuie sa stea la frigider cel putin 3 ore, cel mai bine 1 noapte.Puteti inlocui frisca cu albusurile batute spuma tare pe bain-marie, astfel distrugeti din bacteriile din ou.

Eu folosesc frisca pentru ca ii da un gust mai bun. Ca sa nu aruncati albusurile le puteti folosi  la gogosi, muffins, sau un blat de prajitura.

Gustul tiramisului, cred ca il stiti cu toti... senzational... :X

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 205534
retete culinare - Tiramisu 205535
retete culinare - Tiramisu 205536

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

19.02.2013, 22:47

Angelina_Elena 1

07.03.2013, 23:09

Nu am mancat niciodata!

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55