Tiramisu

de ianculubita in Prajituri, 29 Mar 2013 | 2414 vizualizari

 

Una din prajiturile preferate,nu pentru ca reteta este de la fata mea,ci pentru faptul ca este foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi de sampanie
  • 50 ml lichior Amaretto
  • 2 cesti cu cafea tare
  • 500 g mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Pentru crema frecam galbenusurile cu zahar, adaugam branza apoi esenta de vanilie

Pe un platou, punem un rand de piscoturi inmuiati in cafea cu amaretto, apoi crema deasupra, iar piscoturi si tot asa pana se termina, ultimul rand fiind crema, dupa care pudram cu cacao

Dam prajitura la frigider 1-2 h dupa care se poate servi.

 

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti amareto,puteti adauga coniac de buna calitate sau nimic

2

optional in crema pentru cine vrea mai multa,puteti adauga si frisca

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 215007
retete culinare - Tiramisu 215008
retete culinare - Tiramisu 215009
retete culinare - Tiramisu 215010
retete culinare - Tiramisu 215011
retete culinare - Tiramisu 215012
retete culinare - Tiramisu 215013
retete culinare - Tiramisu 215014

COMENTARII (22)

ianculubita 1

13.04.2013, 08:06

Valclaudia 1

27.09.2013, 20:21

ce frumos ai decorat desertul! Super!!

ianculubita 1

28.09.2013, 12:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55