Desert prajitura Tiramisu reţetă originală

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Mai 2013 | 109391 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Dupa ce au trecut sarbatorile pascale am remarcat mirata rau (pentru ca eu nuuuu am mancat nimic, dulciuri chiar deloc {emoticon_la_care_creste_nasul}, c-am pus cateva kilograme-n plus (puteam si-n minus..dar n-am vrut… :) ) ) si-am hotarat ca nu mai fac dulciuri. Ash! Motive de facut dulciuri nu gasesc io? … Acu’ motivul era c-aveam o cutie de mascarpone in frigider si…cum sa-o las io sa expire ? :D Si uite asa am pus rapid de-un tiramisu din care deja ammancatjumatatesingura – asa-i ca nu ati inteles ce am scris acum? :) )) Ce atata vorbarie? Tiramisu e bun si sa faceti si voi sa mancati si sa va ingrasati. Am zis !

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 cutie mascarpone -250 gr
  • 200 gr piscoturi 
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 100 ml cafea preparata
  • cacao – mie-mi place cat de multa!
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Prepara o cafea tare si buna – poti prepara mai multa ca oricum o bei )

Las-o sa se raceasca.

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acesta din urma e diluat si ai obtinut o crema ferma, lucioasa.

Albusurile le bati cu telul, cu-n varf de cutit de sare, pana ce obtii o spuma ce se tine de tel.

In galbenusurile frecate adaugi mascarpone si mixezi 2 minute. Poti sa furi cu degetul din crema obtinuta, ca e asa de bunutza!

In albusurile spuma adaugi treptat amestecul cu mascarpone si omogenizezi amestecand usor de jos in sus. Dai crema la rece.

Pregatesti fie un platou, fie o tava, cum ti-e mai comod,  si incepi a trece piscot cu piscot prin cafeaua rece, pe ambele parti (eu am turnat cafea intr-o farfurie) si le asezi ordonat pe platou/tava.

Eu am impartit din start piscoturile in doua, am folosit cate 12 la fiecare strat.

Dupa ce ai terminat primul strat de piscoturi intinde jumatate din cantitatea de crema si niveleaza frumos, uniform. Asaza si al doilea rand de piscoturi, intinde restul de crema, niveleaza si pudreaza din abundenta cu cacao.

Si gata! Lasa prajitura tiramisu la rece cateva ore apoi portioneaza.

Ca la mine nu a stat nicio ora…e alta poveste. Eu am taiat, ca doar voiam sa mananc…:))))

TIPS-URI

1

 Inainte de portionare  poti baga tiramisu putin la congelator, se taie tare bine.

2

Eu am avut oua de la mama soacra si nici nu am retineri in ce priveste folosirea de oua crude in preparate, dar daca voi aveti….frecati galbenusurile pe baie de abur cu zaharul, adaugand si doua linguri de lapte, iar albusurile la fel, le mixati la bain marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu zmeura