Tiramisu

de Angelina_Elena in Prajituri, 21 Mai 2013 | 6114 vizualizari

 

Am mancat o singura data Tiramisu si acela cu prafuri din comert. Am tot evitat sa-l fac din cauza cremei cu galbenusuri crude sau fierte pe aburi...si cum a fost pe lista de asteptare, ieri i-a venit randul. Am optat pentru o crema cu albusuri batute spuma, mascarpone si esenta de rom. Rezultatul a fost super, o crema delicioasa, fina si aromata!

 

INGREDIENTE

  • 30 piscoturi
  • Crema:
  • 500 g mascarpone (2 cutii)
  • 5 linguri zahar
  • 3 albusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • Sirop:
  • 1 cana de cafea indulcita
  • Decor:
  • cacao/nesquik
  • ciocolata rasa (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Pregatim cafeaua si o indulcim dupa gust.

Cat timp cafeaua se raceste pregatim crema.

Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pudra.

Il lasam de-o parte, si ne apucam sa mixam spuma albusurile cu sarea.

Cand acestea s-au intarit, adaugam putin cate putin zaharul.

Vom obtine o spuma lucioasa, gen bezea.

Peste mascarpone adaugam  treptat bezeaua si amestecam usor, de jos in sus cu o spatula.

La final adaugam esenta de rom.

Pregatim o tava, si incepem sa asamblam tiramisú.

Inmuiem fiecare piscot in cafea si asezam astfel incat sa acoperim toata partea de jos a vasului.

Crema se imparte in 2, prima parte se aseaza peste stratul de piscoturi inmuiate in cafea, apoi continuam cu cel de-al doilea strat de piscoturi inmuiate iar deasupra asezam crema ramasa.

Decoram cu cacao si ciocolata rasa.

Se da la rece peste noapte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Esenta de rom poate fi inlocuita cu amaretto.

2

Am folosit o tava cu diametrul de 18/20 cm.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7
Tiramisu-8

COMENTARII (41)

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

22.05.2013, 16:57

Geanina

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

22.05.2013, 16:57

Cris, cu mare drag te servesc!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

24.10.2013, 14:57

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!