Tiramisu

de alilianaa in Prajituri, 13 Iul 2013 | 1587 vizualizari

 

O prajitura oferita copiilor in ultima zi a atelierului de vara....un atelier care a avut ca tema alimentatia. Acest lucru explica prezentarea mai putin estetica a prajiturii. A fost tinuta in clasa mai bine de o ora.
Pe acest considerent am exclus cafeaua si alcoolul din prepararea ei.

 

INGREDIENTE

  • 2 pungi piscoturi
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar plus alte 6 linguri zahar pentru sirop
  • 2 cutii branza mascarpone
  • o cutie frisca
  • cacao
  • zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

 Galbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza pana isi maresc volumul si capata consistenta unei creme. Pentru ca au fost oua din comert le-am pus si pe baie de abur. La final, se pune la racit.

Frisca se bate bine si se da la rece. 

6  linguri se zahar se caramelizeaza peste care se pune 300 ml apa, se lasa la topit.

Cand crema de oua s-a racit se amesteca cu mascarpone si frisca. Se mai pune compozitia rezultata  la rece pentru 10 minute.

Se iau piscoturile, se inmoaie in siropul de caramel si se aseaza pe rand in tava. Cand se completeaza primul rand, se pune prima parte a cremei.

Se pune al doilea rand de piscoturi si a doua parte a cremei. se pudreaza cu cacao. 

Se da la rece pentru cateva ore. Eu am tinut o noapte in frigider. 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5

COMENTARII (23)

alilianaa

alilianaa 1

14.07.2013, 20:12

Lucy, Simona, Corina,Patricia, Cristina

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 01:43

si eu fac la copii tot fara alcool si cafea

alilianaa

alilianaa 1

16.07.2013, 07:02

e mai corect asa pentru ei, Ligia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!