Tiramisu reţetă cu blat

de ana in Torturi, 5 Mar 2010 | 6034 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu blat

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 6 lg zahar
  • 8 lg de faina
  • 2 lg. ulei
  • 2 lg.apa
  • Crema
  • 250 gr mascarpone
  • 250 ml frisca
  • 1 iaurt mic
  • esenta de vanilie
  • cafea pt insiropat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Blatul il facem ca pe pandispan,batem albusurile apoi incorporam zaharul ,apa,galbenusurile ,uleiul,faina.Coacem la foc potrivit .

Crema: batem frisca ,incorporam crema de branza ,iaurtul si aromam cu rom.

Taiem 3 discuri pe care le insiropam cu cafea cu rom .Pe primul disc punem crema ,asezam al 2-lea disc punem iar crema,asezam si al 3-lea disc apoi punem un strat suptire pe tot tortul si ornam cu pasta marshmallow.

Reteta pentru pasta:

150 gr. bomboane marshmallow

3 lg apa

zahar pudra cat cuprinde mai bine de 500 gr.

Bomboanele se pun intr-un castron cu apa si se dau la microunde 30 de secunde ,cat sa se inmaie .Apoi se adauga zahar si se framanta pana devine ca o coca.

Se pune intr-o punga si se tine peste noapte la frigider. O lucrati cum doriti(o sa fie cam tare la inceput ,eu am pus-o 2 sec la microunde ,dar nu mult sa se invarta odata)

Am scris in cea mai mare graba ,asa l-am si oranat ,am pici care plange langa mine .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

adnas54 1

13.03.2010, 00:06

Foarte interesant... arata minunat

ana 1

13.03.2010, 10:42

Multumesc camencita ,adnas

fluturas 1

14.03.2010, 23:32

arata foarte bine tortul tau!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat