Tiramisu

de DiaaMarr in Prajituri, 10 Oct 2013 | 2816 vizualizari

 

Buna de te lingi pe degete.... Se precizeaza ca in trecut era prajitura preferata a curtezanelor venetiene care lucrau intr-un bordel situat deasupra unui restaurant si aveau nevoie de un energizant pentru relatiile amoroase. Aceasta prajitura fabuloasa este originara din Toscana, unde si astazi se pregateste cel mai gustos tiramisu, printre ingrediente numarandu-se celebra crema de branza mascarpone, crema Zabaglione si piscoturi, pregatite dupa rteta proprie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piscoturi
  • 300 g mascarpone
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 3 linguri vin Marsala (optional)
  • 1 ceasca de cafea
  • 100 ml coniac
  • 30 g cacao
  • 200 ml frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Intr-un vas se freaca galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Separat, se bate frisca. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Se amesteca crema mascarpone. Peste mascarpone se adauga vinul Marsala, galbenusurile si amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga frisca si se amesteca energic timp de 2 minute. Peste compozitia obtinuta se adauga spuma de albusuri si se amesteca de jos in sus cu o lingura de lemn

ASAMBLARE:

Pentru ca am vrut sa ii dau o alta forma, pe un platou rotund, am asezat un strat de piscoturi inmuiate in solutia de cafea cu coniac, apoi am pus crema, un alt strat de piscoturi si apoi am asezat piscoturi neinmuiate in jurul straturilor ce se aflau pe platou asa incat sa creez un gardut. Am legat piscoturile cu o panglica si apoi am continuat asamblarea prajiturii cu cate un strat de crema si piscoturi, pana la finalizare, ultimul strat fiind de crema.

Pudram deasupra cu cacao si dam la rece cel putin 3 ore pana in momentul servirii

 

TIPS-URI

1

vinul Marsala ii da o aroma deosebita prajiturii; am invatat asta de la o prietena care a fost in Italia si care are o pasiune deosebita pentru prajiturile din acea tara

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 267547
retete culinare - Tiramisu 267548
retete culinare - Tiramisu 267549

COMENTARII (10)

Panacris 1

10.10.2013, 20:08

Rocsi 1

10.10.2013, 22:33

Foarte bun

MotanLaOale 1

11.10.2013, 08:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59