Tiramisu

de Oana in Prajituri, 2 Mai 2009 | 128327 vizualizari

 

Cel mai bun tiramisu l-am mancat la mama lui, in Italia, la Venetia, o nebunie! am o reteta care se apropie cel mai mult de ce-am mancat acolo, se face foarte rapid, e un desert rafinat, bun de impresionat soacra :))

Cand cumparati ingredientele nu va zgarciti :) , luati ce e mai bun si doar asa o sa va iasa delicios!

 

INGREDIENTE

  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200g zahar pudra
  • 2 cutii mascarpone de 250g
  • 1 fiola vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 600ml cafea cu zahar
  • piscoturi(un pachet mare, cu 4 randuri)
  • cacao si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Mai intai pregatim cafeaua cu zahar, fiecare dupa gustul lui si o lasam sa se raceasca.


Galbenusurile le batem cu zaharul, pana se albesc si se dubleaza volumul, adaugam mascarpone RECE, amestecam incet, apoi vanilia, coniacul si albusul batut spuma. Cand amestecam albusul ne folosim de o lingura, nu de mixer.


Intr-o tava adanca punem un rand de piscoturi, pe care le inmuiem rapid in cafea, apoi un rand de crema, iar piscoturi, iar crema…si terminam cu un strat de crema. deasupra cernem cacao din belsug. Se lasa la rece cateva ore.

 

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa folositi galbenusurile crude, ele se pot bate cu zaharul la bain-marie, si lasate apoi sa se raceasca, dar albusul se pune spuma, deci CRUD :)

2

Se poate folosi cafea fara cofeina, daca mananca si copiii :)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 7590
retete culinare - Tiramisu 7591
retete culinare - Tiramisu 7592
retete culinare - Tiramisu 7593
retete culinare - Tiramisu 7594
retete culinare - Tiramisu 7595
retete culinare - Tiramisu 7596
retete culinare - Tiramisu 7597
retete culinare - Tiramisu 7598
retete culinare - Tiramisu 7599
retete culinare - Tiramisu 7600
retete culinare - Tiramisu 7622
retete culinare - Tiramisu 7623

COMENTARII (34)

Oana 1

17.11.2014, 20:27

Vion, poti sa bati galbenusurile cu zaharul la bain marie pana se ingroasa si atunci nu mai sunt crude. Daca faci crema cu mascarpone si frisca nu mai are acelasi gust...

Vion 1

19.11.2014, 15:12

multumesc de sfat, asa o sa fac

daniela63 1

22.12.2015, 15:13

in loc de albusuri poti pune 250g frisca naturala nu sintetica..gustul e delicios...cacao se pune doar inainte de servire,asa isi pastreaza aroma de cacao care e foarteimportanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cascaval de casa

de stefy_a 2

Cascaval de casa

ieri la 13:01

Parjoale de legume si branza

de Rux 9

Parjoale de...

pe 29.09 la 23:40

Cornulete a la `Adinuta San

Cornulete a la...

pe 29.09 la 18:19