Tiramisu

de Julia_Snow in Prajituri, 20 Mar 2014 | 3371 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g. mascarpone (eu am folosit cu 80% grasime)
  • 3 oua
  • 80 g. zahar
  • 500 ml. cafea
  • 600 g. piscoturi
  • 25 ml. esenta de migdale (o sticluta)
  • cacao pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se prepara cei 500 ml. de cafea tare (pentru mine "tare" a insemnat 500 ml. apa si 7 lingurite cafea) si care nu se indulceste (chestie de gust).
Se separa ouale, galbenusurile se pun intr-un vas, pe bain-marie impreuna cu jumatate din zahar si se amesteca pana cand incep sa se albeasca, moment in care se lasa deoparte la racit.
Separat se bat spuma albusurile, cu restul de zahar, pana se intaresc.
Peste galbenusurile racite se adauga mascarponele si esenta de migdale, amestecandu-se pana cand compozitia devine omogena. Urmeaza a se adauga albusurile.
Apoi incepe asamblarea (eu am folosit un vas de sticla): un rand de piscoturi insiropate cu cafea (piscoturile se trec foarte repede prin cafea.Daca le tinem mai mult, riscam sa iasa un tiramisu gustos dar care nu e tocmai apetisant atunci cand il privim.Adica foarte moale:)  ), un rand de crema si tot asa. Eu am pus 3 straturi.
Important e ca fiecare strat de piscoturi sa fie asezat invers fata de anteriorul.
Dupa ultimul strat de crema se cerne un strat de cacao si se da la frigider pana a doua zi.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7
Tiramisu-8
Tiramisu-9

COMENTARII (12)

Julia_Snow

Julia_Snow 1

21.03.2014, 13:18

Multumesc

Bya Ralu

Bya Ralu 1

28.03.2014, 15:34

ce frumos arata

Julia_Snow

Julia_Snow 1

28.03.2014, 16:13

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24