Tiramisu reţetă originală

de Cocktail_of_Senses in Prajituri, 8 Apr 2014 | 5310 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Cu siguranta ati incercat aceasta prajitura de traditie italieneasca. Combinatia dintre mascarpone, piscoturi si gustul intens de cafea nu fac decat sa ne imbie papilele gustative. Va prezint in cele ce urmeaza reteta mea de tiramisu.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • - 2 pachete piscoturi sampanie
  • - 2 cutii mascarpone
  • - 2 cani mari cafea rece
  • - 2 oua
  • - 200 ml frisca lichida
  • - 5-6 linguri mari de zahar, dupa gust
  • - cacao pentru decor
  • - putina ciocolata neagra rasa
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Mai intai va ocupati de crema. Bateti frisca cu mixerul pana se intareste si amestecati cu mascaropone, zahar si galbenusurile. Personal prefer crema nu foarte dulce, asa ca va recomand sa o gustati si sa o potriviti dupa gust. Albusurile trebuie mixate bine la viteza mare cam 5 minute, pana se intaresc si apoi adaugate peste crema, folosind miscari circulare de jos in sus.

Inmuiati 1-2 secunde fiecare piscot in parte in cafeaua racita si montati mai intai primul blat. Nu lasati piscoturile mai mult in cafea pentru ca vor abosorbi foarte multa cafea si se vor inmuia. Turnati peste blatul din piscoturi jumatate din crema, apoi iar un strat de piscoturi trecute prin cafea si la final iarasi un strat de crema.

Ornati cu cacao si ciocolata rasa si lasati la frigider cel putin o ora inainte sa o serviti.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (6)

Bya Ralu 1

09.04.2014, 05:23

tare bun

anca_rm 1

09.04.2014, 11:37

Cocktail_of_Senses 1

09.04.2014, 21:54

Eu nu ma pot satura de ea si orice desert pe care l-as incercat, parca un tiramisu rece le bate pe toate hihi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca