Tiramisu

de tiby in Prajituri, 11 Apr 2014 | 11662 vizualizari

 

O prajitura simpla si delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi
  • 500 g Mascarpone
  • 250 ml cafea
  • 5 oua
  • 8 linguri zahar
  • 50 ml esenta de rom
  • cacao pudra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Se face o cana mare de 250 ml de cafea expresso sau cafea la filtru dar mai tare si se lasa sa se raceasca.

Se iau cele 5 oua si se separa albusele de galbenuse.

Peste cele 5 galbenuse se pun cele 8 linguri de zahar si se freaca bine impreuna pana amestecul isi schimba culoarea si consistenta si se topeste tot zaharul.

Peste compozitia astfel obtinuta punem cele 500 g de mascarpone si amestecam pana se omogenizeaza.

Separat, intr-un bol, batem cele 5 albusuri spuma si apoi le turnam peste amestecul de galbenuse, zahar si mascarpone amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus, pana se incorporeaza toata spuma de albuse.

Cafeaua racita se amesteca cu esenta de rom.

Se trece la ansamblarea prajiturii intr-o tava (eu am folosit o tava yena  termorezistenta).

Se incepe prajitura cu un strat de piscoturi. Se trec scurt piscoturile prin cafea pe ambele parti dar avand grija sa nu se imbibe foarte tare si se pun unul langa altul in tava pana se acopera toata suprafata tavii. Peste acest strat de piscoturi turnam aproximativ 1/2 din crema si o intindem bine apoi punem un nou strat de piscoturi trecute prin cafea si ca ultim strat, turnam restul de crema ramasa.

Se orneaza cu cacao pudra si se introduce la frigider.

Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

pentru plus de gust, se poate adauga in cafea 1-2 lingurite de amaretto.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7
Tiramisu-8
Tiramisu-9
Tiramisu-10
Tiramisu-11

COMENTARII (26)

Micutza Luana 1

12.04.2014, 09:11

yamiii

MIUTA 1

12.04.2014, 16:32

pity19 1

13.04.2014, 10:31

buna prajitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04