Tiramisu

de georgiaskitchen in Prajituri, 22 Apr 2014 | 6555 vizualizari

 

Rețeta aceasta face parte din categoria celor  preferate de familie. Se face rapid și la fel de rapid dispare din farfurie, vă garantez!!!
Ce îmi place cel mai mult la această versiune de Tiramisu, este faptul că gălbenușurile se amestecă pe bain-marie și nu se pun crude. 

 

INGREDIENTE

  • 250 g brânză mascarpone
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 4 gălbenușuri
  • 3-4 linguri zahăr
  • o fiolă esență rom
  • 1 pachet mic de pișcoturi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Pentru început pregătiți cafeaua (cam 200ml) pentru pișcoturi, pe care o îndulciți și o aromatizați cu esență de rom și o lăsați deoparte la răcit. Frecați gălbenușurile cu zahărul pe bain-marie aproximativ 5 minute, până ce zahărul se topește și compoziția se transformă într-o cremă. Lăsați crema să se răcească, iar între timp bateți frișca. După ce crema s-a răcit, puneți brânza mascarpone peste aceasta, lingură cu lingură amestecând bine până la omogenizare. La final adăugați frișca împreună cu esența de rom. 

Pregătiți un platou sau o tavă și treceți jumătate din pișcoturi prin cafea și așezați-le unul lângă altul. Turnați jumătate din cremă, apoi restul de pișcoturi și bineînțeles restul de cremă...:)

Pudrați cu cacao și dați la rece pentru cel puțin 4 ore.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7

COMENTARII (11)

Rocsi

Rocsi 1

22.04.2014, 12:25

Mmm delicios!

cristeena20

cristeena20 1

22.04.2014, 19:26

delicios!!!!

MIUTA

MIUTA 1

23.04.2014, 13:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!