Tiramisu reţetă originală

de cristeena20 in Dulciuri, 30 Mar 2015 | 3789 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1/2 pachet de piscoturi
  • 250 gr mascarpone (1 cutie)
  • 3 oua
  • 40 gr zahar
  • 1 vanilie
  • 1 cana mare cu espresso
  • cacao pentru decorat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Pregatim sa facem desertul inainte cu o zi de a-l servi, deoarece aromele se vor imbina foarte bine.

Facem o cana mare de cafea espresso tare si lasam la racit.

Ne ocupam de crema. ouale se scot inainte cu cateva ore de a le utiliza. Separam galbenusurile de galbenusuri.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul si devine spumoasa crema. Adaugam apoi crema mascarpone, amestecand continuu cu mixerul. 

2 albusuri se bat bine spuma cu putina sare , pana devin tari  si il adaugam la crema de galbenusuri, amestecand cu o spatula cu miscari circulare de sus in jos. Puteti adauga putin bayley sau martini. Depinde de gustul fiecaruia.

 Incepem sa incorporam desertul in forma. Eu am facut intr-o forma de ceramica dreptunghiulara, nu foarte mare. Ungem fundul cu un strat de crema  Imbibam piscoturile in cafea cu generozitate, dar nu exageram, sa nu se sfarame piscoturile si le asezam frumos in forma (vezi foto) punem crema peste , apoi iar un strat de crema . Repetam cu piscoturile si finalizam cu un strat de crema. Deasupra pudram cu cacao cu ajutorul unei site mici. SI dam la frigider acoperit pentru cateva ore. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, cu capsuni