Tiramisu

de VanessaAli in Dulciuri, 3 Mai 2015 | 505 vizualizari

 

Tiramisu cu oua, tiramisu fara oua? Am vazut atatea variante ale acestui desert simplu ca nu am putut alege pe care reteta sa o urmez, asa ca m-am hotarat: fac o combinatie din toate. Rezultatul a fost unul ... delicios! Cel mai simplu desert pe care l-am facut, rapid si super bun!

 

INGREDIENTE

  • 400g piscoturi
  • cafea neindulciuta
  • 250 g mascarpone
  • 1 ou mare
  • 2 linguri de zahar
  • 300 ml frisca
  • cacao pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Incepem prin a face cafeaua. Eu am facut la aparat, dupa care am lasat-o sa se raceasca complet! Pentru crema am amestecat mascarpone cu un galbenus de ou si cu albusul batut cu 2 linguri de zahar. Apoi am batut bine frisca si am adaugat-o la mascarpone folosind mixerul pentru o incorporare mai buna.

Dupa ce cafeaua s-a racit, luam cate un piscot si il inmuiem in cafea, pe-o parte si pe alta, dar doar pentru cateva secunde, dupa care il asezam in tava. Continuam asa cu jumatate din piscoturi, apoi le acoperim cu putin mai mult de jumatate din crema. Dam restul piscoturilor prin cafea si le asezam simetric deasupra. Le acoperim si pe acestea cu restul de crema, o uniformizam si presaram cacao. Pentru a il personaliza, eu am facut cu degetul niste cercuri  si chiar mi-a placut cum arata.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7
Tiramisu-8

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

04.05.2015, 19:42

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

07.05.2015, 01:11

La Multi Ani!

Gicuta69

Gicuta69 1

25.06.2015, 13:58

delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24