Tiramisu

de Gicuta69 in Dulciuri, 17 Mai 2015 | 2079 vizualizari

 

Un dulce delicios si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

    • 2 cutii mascarpone de 250 g
    • 30 buc. piscoturi
    • 400 ml frisca lichida
    • 3 galbenusuri
    • 150g zahar
    • 2 plicuri zahar vanilat
    • 2 lingurite esenta de rom
    • 2-3 linguri cacao
    • 300 ml cafea
    • 2 cutiute (10g) cu lapte pentru cafea
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Mai intai am batut frisca lichida cu zaharul vanilat si am dat-o la frigider. Intr-un castron, am pus galbenusurile si am  adaugat treptat zaharul pudra, mixand pana acestea au devenit ca o crema.

Am adaugat cate o lingura de mascarpone si am mixat la viteza mica , apoi am adaugat frisca. In cafeaua preparata, am adaugat esenta de rom si cele doua cutiute cu lapte. Intr-o tava, am pus un strat de piscoturi inmuiate  in cafeaua, unul de crema, unul de piscoturi si ultimul strat a fost de crema. 

Am presarat deasupra cacao. Eu am oprit 3 linguri din crema, am pus-o intr-un posh si am ornat cu ea peste cacao.

       

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7
Tiramisu-8
Tiramisu-9
Tiramisu-10
Tiramisu-11
Tiramisu-12

COMENTARII (15)

Rocsi

Rocsi 1

18.05.2015, 18:33

Ce grozav, ce delicios!

Aletta

Aletta 1

18.05.2015, 21:50

ce bunatate

miki_a

miki_a 1

15.07.2015, 19:37

Vaiii, dar ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!