Tiramisu reţetă originală

de Meea in Dulciuri, 30 Aug 2015 | 2720 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Era sambata, afara ploua, era frig...cate motive sa mai fie?Indeajuns! Eu si Ana aveam toate motivele sa ne apucam de prajitureala! Si ce sa fie ? ce sa fie? Ana mare fan tiramisu, timpul se scurge repede...ce mai? Aveam incotro? Deloc. TIRAMISU SA FIE! Scoatem piscoturile, pregatim cafeaua si...la treaba! Nu ma impac deloc cu cafeaua si am zis :"Ii dau mamei portia mea";si ce sa vezi? Am gustat si eu...asa cam o farfurie plina...as mai fi gustat desigur,dar s-a terminat! Nu-i nimic,mai facem odata! :))

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • Ingrediente:
  • un pachet de piscoturi
  • 300 ml cafea (3 in 1,capuccino etc )
  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 500g mascarpone
  • un praf de sare
  • Pentru decor:
  • cacao
  • fructe de padure
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

          Tiramisu reţetă originală

       Separam albusurile de galbenusuri (sa fie la temperatura camerei). Mixam albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam 4 linguri de zahar si mixam in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa.
                 Separat mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar,pana acesta s-a topit. Sa nu va plictisiti si sa lasati zaharul netopit! Adaugam apoi in crema de galbenusuri si cele doua cutii de mascarpone si omogenizam. Amestecam apoi spuma de albusuri cu crema de galbenusuri cu miscari ample,de jos in sus.
                 Intr-o tava punem putina crema la baza sa se aseze bine piscoturile, pe care le inmuiem in cafea si formam un strat peste care punem jumatate din crema.
                  Apoi formam un alt strat de piscoturi inmuiate (doar pe o parte) in cafea,apoi punem ultimul strat de crema. Presaram cacaua pe desupra si lasam la frigider cateva ore.(Eu am pus pe mijloc niste fructe de padure). Si gata treaba!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tort Tiramisu reţetă originală