Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Tiramisu reţetă by Adi Hadean.
Tiramisu reţetă originală
Mixam galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana isi maresc volumul si se deschid la culoare. Incorporam mascarpone in galbenusuri.
Batem albusurile spuma, cu un praf de sare; adaugam treptat 3 linguri de zahar si mixam pana obtinem o bezea lucioasa si ferma.
Incorporam bezeaua in crema de mascarpone cu galbenus, cu miscari usoare.
Facem un sirop dintr-o parte apa si una cafea; daca doriti puneti putin zahar, vanilie sau amaretto/brandy... Eu am zis pas, dar o lingura de zahar tot am pus.
Insiropam piscoturile in siropul rece, cu atentie: le trecem scurt prin sirop, altfel vor absorbi prea mult lichid.
Ungem fundul unui vas cu pereti inalti cu putina crema, apoi montam prajitura: strat de piscoturi, 1/2 crema, piscoturi, restul de crema. Daca doriti puteti face trei straturi de piscoturi; eu am folosit o forma rotunda de tort.
Pudram cu cacao si lasam prajitura la rece, peste noapte.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult