Tiramisu

de mirela0911 in Prajituri, 29 Noi 2015 | 4875 vizualizari

 

Este prima data cand fac tiramisu si mi-a iesit tare bun, nesperat de bun. Am folosit pentru insiroparea piscoturilor cafea si pentru o portie mai mica (destinata copiilor) am folosit suc de visine. Ambele au iesit delicioase.

 

INGREDIENTE

  • 400 g piscoturi Savoiardi
  • 500 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 4 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml cafea indulcita
  • 250 ml frisca lichida
  • suc de visine
  • cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa crema. Se lasa deoparte sa se raceasca. Separat se mixeaza branza mascarpone si se adauga cate putin din crema de oua. Frisca se bate spuma tare apoi se incorporeaza in crema de branza. Se omogenizeaza si se lasa deoparte.

Se prepara 400 ml cafea si se indulceste dupa gust. Se lasa sa se raceasca.

Se ia cate un piscot si se scufunda pret de 2-3 secunde in vasul cu cafea. Se aseaza intr-un vas de yena, acoperind fundul vasului cu piscoturi. Se unge deasupra cu crema de mascarpone si se presara peste tot cacao. Se inmoaie alte piscoturi si se aseaza desupra formand al doilea strat. Se unge din nou cu crema si se presara cacao. Se da la rece pentru cel putin 3 ore, sau cel mai bine peste noapte.

Pentru copii, am inmuiat piscoturile in suc de visine si am renuntat la cacaoa din mijloc. Se dau la rece, dupa care se portioneaza cu un cutit subtire si bine ascutit.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Sucul de visine l-am preparat din apa si sirop de visine facut in casa, insa se poate folosi si sucul de la compotul de visine.

2

Se poate prepara o cafea mai slaba daca vor servi din tiramisu si copii.

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu-0
Tiramisu-1
Tiramisu-2
Tiramisu-3
Tiramisu-4
Tiramisu-5
Tiramisu-6
Tiramisu-7
Tiramisu-8
Tiramisu-9
Tiramisu-10
Tiramisu-11
Tiramisu-12

COMENTARII (34)

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

02.12.2015, 19:57

Imi place! Sa mai faci!

Gicuta69

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:09

Foarte frumos ti-a iesit!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

13.12.2015, 13:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!