Tiramisu reţetă originală

de mirela0911 in Prajituri, 29 Noi 2015 | 12446 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Este prima data cand fac tiramisu si mi-a iesit tare bun, nesperat de bun. Am folosit pentru insiroparea piscoturilor cafea si pentru o portie mai mica (destinata copiilor) am folosit suc de visine. Ambele au iesit delicioase.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 400 g piscoturi Savoiardi
  • 500 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 4 lg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 ml cafea indulcita
  • 250 ml frisca lichida
  • suc de visine
  • cacao
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Intr-o cratita se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa crema. Se lasa deoparte sa se raceasca. Separat se mixeaza branza mascarpone si se adauga cate putin din crema de oua. Frisca se bate spuma tare apoi se incorporeaza in crema de branza. Se omogenizeaza si se lasa deoparte.

Se prepara 400 ml cafea si se indulceste dupa gust. Se lasa sa se raceasca.

Se ia cate un piscot si se scufunda pret de 2-3 secunde in vasul cu cafea. Se aseaza intr-un vas de yena, acoperind fundul vasului cu piscoturi. Se unge deasupra cu crema de mascarpone si se presara peste tot cacao. Se inmoaie alte piscoturi si se aseaza desupra formand al doilea strat. Se unge din nou cu crema si se presara cacao. Se da la rece pentru cel putin 3 ore, sau cel mai bine peste noapte.

Pentru copii, am inmuiat piscoturile in suc de visine si am renuntat la cacaoa din mijloc. Se dau la rece, dupa care se portioneaza cu un cutit subtire si bine ascutit.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sucul de visine l-am preparat din apa si sirop de visine facut in casa, insa se poate folosi si sucul de la compotul de visine.

2

Se poate prepara o cafea mai slaba daca vor servi din tiramisu si copii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea