Tiramisu

de Aletta in Prajituri, 6 Ian 2016 | 2369 vizualizari

 

Am pregatit aceasta deliciosa prajitura pentru onomastica viitorului meu sot, de Sf Ion!


 

 

INGREDIENTE

  • 1 l frisca Viva sau Hulala
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 4 intaritoare pentru frisca
  • 500 g mascarpone
  • un praf de cacao
  • piscoturi un pachet mare
  • 2 linguri de ness
  • 50 ml whiskey
  • 250 ml apa
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Pentru inceput galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra pana devine crema albicioasa si se dubleaza volumul.

Se incorporeaza treptat mascarponele si se omogenizeaza bine.

Se baga la frigider pana se bate frisca.

Frisca se bate cu intaritorul pentru frisca pana cand nu curge.

Se adauga si crema de mascarpone peste frisca si se lasa deoparte.

Piscoturile se trec prin apa amestecata cu ness si whisky-ul si se aseaza pe o tava

Se pune jumatate de crema peste piscoturi si se mai pune un rand de piscoturi si se pune cealalta jumatate de crema.

Se pudreaza cu cacao.

Se serveste a 2 a zi.

 

TIPS-URI

1

zaharul pentru crema trebuie sa fie neaparat pudra ,nu zahar normal.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 421113
retete culinare - Tiramisu 421114
retete culinare - Tiramisu 421115
retete culinare - Tiramisu 421116

COMENTARII (14)

Aletta 1

07.01.2016, 10:42

Da Camelya e foarte bun
Te pup

dantes 1

09.01.2016, 14:30

Delicios!

Aletta 1

10.01.2016, 10:48

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25