Tiramisu

de articook in Torturi, 16 Iun 2010 | 4107 vizualizari

 

Cred ca avem cu totii o reteta de tiramisu,
dar aceasta e una mai speciala.
Tortul din imagine e facut pt ziua sorei mele care iubeste marea de aceea am schitat un vapor pe el. Puteti incerca si voi chestia asta daca faceti o petrecere cu un anume stil, decupati ceva ce vreti sa apara pe tort, puneti decupajul de hartie peste tortul gata imbracat cu frisca, crema etc si razuiti ciocolata direct pe tort astfel incat sa acopere tot.
Dupa aceea indepartati decupajul rezultand ceea ce vedeti in fotografiile de mai jos.

 

INGREDIENTE

  • piscoturi (aprox 1pachet)
  • mascarpone(250g)
  • frisca (500 ml)
  • oua(5)
  • zahar (5 linguri)
  • cafea
  • esenta de rom
  • esenta de amareto/migdale
  • ciocolata
  • pudra cacao
  • Crema :
  • mascarpone {se bate spuma}
  • frisca {se bate spuma}
  • albusurile {se bat spuma} + 3 linguri de zahar
  • galbenusurile {se bat bine cu mixerul} + 2 linguri de zahar
  • la sfarsit se amesteca toate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:

Vasul in care puneti tortul poate sa aiba orice forma, se aranjeaza un rand de piscorturi in forma {piscoturile se inmoaie in cafeaua rece amestecata cu esenta de rom si esenta de amareto sau de migdale} , se pune un rand de crema , se razuieste ciocolata apoi inca un rand de piscoturi, crema, etc.

In loc de ciocolata razuita pe deasupra se poate pune cacao pudra daca si vasul in care e are peretii mai inalti.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu 37544
retete culinare - Tiramisu 37545
retete culinare - Tiramisu 37546

COMENTARII (6)

Dana Cristea - pusikmea 1

17.06.2010, 07:10

super!!!!

nadina73 1

17.06.2010, 18:22

super si La multi ani surori tale5 furcu

articook 1

19.06.2010, 22:50

multumesc!! spor la gatit... eu maine incerc un tort nou, cu lamaie..abia astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S