Tiramisu reţetă speciala

de articook in Torturi, 16 Iun 2010 | 7150 vizualizari

 

Cred ca avem cu totii o reteta de Tiramisu, adaptata dupa reţeta originală, dar aceasta e una mai speciala. Tortul din imagine e facut pt ziua sorei mele care iubeste marea de aceea am schitat un vapor pe el. Puteti incerca si voi chestia asta daca faceti o petrecere cu un anume stil, decupati ceva ce vreti sa apara pe tort, puneti decupajul de hartie peste tortul gata imbracat cu frisca, crema etc si razuiti ciocolata direct pe tort astfel incat sa acopere tot. Dupa aceea indepartati decupajul rezultand ceea ce vedeti in fotografiile de mai jos.

 

INGREDIENTE

  • piscoturi (aprox 1pachet)
  • mascarpone(250g)
  • frisca (500 ml)
  • oua(5)
  • zahar (5 linguri)
  • cafea
  • esenta de rom
  • esenta de amareto/migdale
  • ciocolata
  • pudra cacao
  • Crema :
  • mascarpone {se bate spuma}
  • frisca {se bate spuma}
  • albusurile {se bat spuma} + 3 linguri de zahar
  • galbenusurile {se bat bine cu mixerul} + 2 linguri de zahar
  • la sfarsit se amesteca toate
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă speciala:

Tiramisu reţetă speciala

Vasul in care puneti tortul poate sa aiba orice forma, se aranjeaza un rand de piscorturi in forma {piscoturile se inmoaie in cafeaua rece amestecata cu esenta de rom si esenta de amareto sau de migdale} , se pune un rand de crema , se razuieste ciocolata apoi inca un rand de piscoturi, crema, etc.

In loc de ciocolata razuita pe deasupra se poate pune cacao pudra daca si vasul in care e are peretii mai inalti.

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă speciala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Dana Cristea - pusikmea 1

17.06.2010, 07:10

super!!!!

nadina73 1

17.06.2010, 18:22

super si La multi ani surori tale5 furcu

articook 1

19.06.2010, 22:50

multumesc!! spor la gatit... eu maine incerc un tort nou, cu lamaie..abia astept

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu capsuni