Tiramisu by Alex Teacher

de AlexTeacher in Dulciuri, 4 Mar 2015 | 2173 vizualizari

 

A ajuns atat de populara reteta asta in randul romanasilor incat as putea sa spun ca este un fel de "Fundatia Neamului Romanesc". O reteta simpla, fara prea mari batai de cap, buna pe orice anotimp, la orice ora si in orice companie. Again, majoritatea pozelor de retete pe care le am nu contin pasi. Asa ca atunci cand m-apuc sa trag material nou, voi avea grija sa ii includ si pe-aceastia. Va pup si va las in compania acestui desert la indemana oricui. Si nu uitati: tot ce faceti in bucatarie, sa faceti cu dragoste !

 

INGREDIENTE

  • Piscoturi sampanie – 1 pachet mare (x 4 bucati)
  • Mascarpone – 400 g
  • Oua – 4 buc
  • Zahar – 150g – 180g (in functie de cat de dulce preferati)
  • Coaja de portocala – 1 varf de cutit
  • Vanilie – extract sau 1/2 pastaie de vanilie
  • Zeama de lamaie – 1 lingurita
  • Cognac sau spumant – 40 ml
  • Ciocolata neagra – 100 g
  • Espresso – 150 ml
  • Cacao – 50 g
  • Sare – un varf de cutit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu by Alex Teacher:

Preparati espresso-ul (sau cafea la ibric pe care o strecurati la sfarsit) si lasati-l/o sa se raceasca;

Adaugati cognacul sau spumantul in cafea;

Separati galbenusurile de albusuri;

Galbenusurile le bateti bine (folosind un tel sau un mixer) impreuna cu 90 g de zahar si esenta sau semintele de pastaie de vanilie;

Puteti sa le bateti crude (daca aveti incredere ca ouale sunt proaspete) sau la Bain Marie pana atingeti aproximativ 60 de grade (! mare atentie sa nu gatiti ouale foarte mult, sa le transformati in „omleta”)

Adaugati branza mascarpone peste si coaja de portocala amestecand pana la omogenizare;

Albusurile le bateti spuma (folosind un tel sau mixerul) impreuna cu zeama de lamaie si un varf de cutit de sare pentru a se inchega mai bine;

Aproape de final adaugati si zaharul si continuati sa bateti pana cand veti putea intoarce castronul cu fata in jos, iar albusul batut spuma nu se va rasturna;

Incorporati albusurile in cealalta compozitie, impaturind de jos in sus (mentinand bulele de aer in interiorul cremei;

Inmuiati piscoturile in espresso (foarte putin – cate o atingere rapida pe fiecare parte) si asezati-le orizontal in tava;

Adaugati crema peste, ciocolata rasa si cacao pudra pe alocuri;

Radeti si ciocolata peste;

Inmuiati si ceilalalte piscoturi (din nou – foarte rapid) si asezati-le in tava vertical de aceasta data;

Adaugati crema peste, cacao pudra pe alocuri si ciocolata rasa si lasati la frigider minimum 5 ore inainte de a servi;

Pofta buna !

 

 

 

COMENTARII (22)

Micutza Luana 1

08.05.2015, 19:25

Krystyan Trendy 1

10.05.2015, 02:04

delicios Tiramisu

noiinbucatarie 1

11.02.2016, 21:38

Cat de bne arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L