Tiramisu cremos si pufos

de Corinuta in Prajituri, 8 Aug 2010 | 9907 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida
  • 30 piscoturi Savoiardi
  • 250 g mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 80 ml cafea expresso
  • o lingurita cacao
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cremos si pufos:

Intr-un castronel se face un sirop din o parte (canita) cafea si doua parti apa. 

Se bate frisca cu mixerul si cand e aproape gata se reduce viteza la minim. Se adauga galbenusurile pe rand, iar apoi cate o lingura cu mascarpone pana se incorporeza tot si se omogenizeaza bine.

Se pregateste o tava pe care se aseaza piscoturile dupa ce se scufunda rapid in sirop. Se pun cu partea zaharisita in jos. Peste piscoturi se intinde o portie generoasa de crema, apoi se mai pune inca un rand de piscoturi insiropate si inca un rand de crema. Se "imbraca" totul in crema.

Cacaua se pune intr-o strecuratoare deasa si se cerne peste prajitura. 

Se da la frigider si se serveste rece.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cremos si pufos-0
Tiramisu cremos si pufos-1
Tiramisu cremos si pufos-2
Tiramisu cremos si pufos-3
Tiramisu cremos si pufos-4

COMENTARII (33)

Corinuta

Corinuta 1

09.08.2010, 20:23

Roberta

Corinuta

Corinuta 1

09.08.2010, 20:23

Mena multumesc, te pup!

Veronica22

Veronica22 1

03.03.2013, 22:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!