Tiramisu cu banane

de Constelatialeu in Prajituri, 23 Iul 2014 | 1550 vizualizari

 

E un fel de 'Aceiasi Marie ,dar cu alta palarie''....tiramisu=mascarpone si restul cum te taie la bibilica,dar e bun rau .....

 

INGREDIENTE

  • 250 g branza mascarpone
  • 40 de piscoturi
  • 4 galbenusuri
  • 400 ml frisca lichida
  • 150 g zahar
  • 5-6 pliculete ness
  • 1 lingura coniac
  • 1-2 banane
  • cacao pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu banane:

Mai intai am frecat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit si am obtinut o textura cremoasa.Separat am batut frisca spuma tare, nu este nevoie de zahar deoarece frisca lichida este indulcita. Apoi am adaugat in galbenusuri branza mascarpone, am amestecat bine iar la final frisca batuta spuma. Dizolvam pliculete de ness cu apa rece si adaugam lingura de coniac.

Am luat un vas de yena rotund si incapator, am inmuiat piscoturile in ness, atat cat sa se inmoaie. Pe fundul vasului de yena am asezat un strat de piscoturi inmuiate, apoi am acoperit cu compozitia de mascarpone, am pus un strat de banane taiate rondele, apoi piscoturi, crema si tot asa pana am terminat toate ingredientele. Deasupra am pudrat cu cacao.

Delicios si usor de facut.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu banane-0
Tiramisu cu banane-1
Tiramisu cu banane-2
Tiramisu cu banane-3
Tiramisu cu banane-4

COMENTARII (21)

anca_rm

anca_rm 1

24.07.2014, 08:22

bun trebuie sa fie

Lau

Lau 1

24.07.2014, 11:43

Luckycake

Luckycake 1

24.07.2014, 12:17

suna tare bine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!