Tiramisu reteta cu biscuiti Amaretti la pahar

de simona72 in Dulciuri, 22 Aug 2014 | 6444 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Biscuitii Amaretti sunt buni daca va plac migdalele. Au un gust intens de migdale asa ca eu pentru acest desert i-am folosit in combinatie cu piscoturile. Daca va plac in mod deosebit ii puteti folosii doar pe acestia, fara sa mai adaugati piscoturi. Oricum ati face, acest desert este delicios, se face rapid si nu necesita coacere...

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 200 gr piscoturi
  • 200 gr biscuiti Amaretti
  • 250 ml cafea espresso
  • 1 paharel mic de lichior Amaretti
  • 250 gr mascarpone
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu biscuiti Amaretti la pahar:

Tiramisu reţetă originală

Piscoturile si biscuitii se zdrobesc folosind robotul de bucatarie, cateva pulsatii sunt suficiente, nu trebuie zdrobiti prea marunt.

In eventualitatea ca nu aveti un robot sau nu doriti sa-l folositi, zdrobiti piscoturile si biscuitii in maini sau pe un prosop de bucatarie curat puneti biscuitii si piscoturile sii ii zdrobiti cu sucitorul. Amestecati biscuitii cu piscoturile, iar pentru decor opriti cativa biscuiti intregi.

Pt crema: mixati frisca cu zaharul, separat amestecati mascarponele cu un tel. Incorporati cele doua ingrediente. Amestecati cafeaua espresso racita cu lichiorul. 

Pt asamblare: pe fundul unor pahare sau cupe puneti un strat de biscuiti si piscoturi. Stropiti piscoturile si biscuitii cu cafea amestecata cu lichior. Adaugati un strat generos de crema, deasupra un alt strat de piscoturi si biscuiti, stropiti cu cafea, iar in mijloc puneti un biscuite intreg pe care l-ati scufundat pt 1-2 secunde in cafea. Pudrati cu putina cacao si dati la frigider pt cel putin 30 minute. Sa fa fie de bine!!

TIPS-URI

1

eu nu am avut suficiente cupe pt montarea desertului, asa ca am folosit si un vas mare din iena, folosind acelasi procedeu de montare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu biscuiti Amaretti la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

bianca92 1

22.08.2014, 22:59

abia astept sa o incerc si eu

Rocsi 1

26.08.2014, 18:49

Ce bunatateee

MotanLaOale 1

01.09.2014, 13:48

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală, in cupe cu Ceva Fin de la Delaco