Tiramisu cu capsune

de micki in Dulciuri, 19 Mai 2010 | 3593 vizualizari

 

Un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsune
  • un pachet de piscoturi
  • 500 gr de mascarpone
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • un paharel de limoncello
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu capsune:

Spalam capsunele,le uscam,tinem cateva pentru decor iar restul le taiem bucatele si le bagam la mixer.Adaugam si 150 gr de zahar si mixam pana devine ca o salsa mai groasa.Punem totul intr-o oala si asezam la foc mic pentru circa 20 minute.Cam dupa 10 minute adaugam si paharelul de limoncello.Daca vi se pare prea groasa salsa mai puteti adauga un paharel de apa.Intre timp preparam crema.Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le amestecam bine cu mixerul cu 100 gr de zahar.Adaugam mascarponele la galbenusurile batute bine si mestecam tot cu mixerul.Dam mixerul deoparte si adaugam si albusurile batute spuma,dar mestecam cu lingura de jos in sus pana devine ca o crema pufoasa.Inmuiem biscuitii in salsa pregatita in prealabil si racita bine,apoi facem un strat de biscuiti un strat de crema(intre eu am pus si cateva capsune taiate).Decorati cu capsuni si serviti dupa ce a stat macar 2 ore la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu capsune-0
Tiramisu cu capsune-1
Tiramisu cu capsune-2
Tiramisu cu capsune-3

COMENTARII (18)

micki 1

19.05.2010, 21:03

Va multumesc tare mult pentru aprecieri!Intradevar e tare bun....Am fost invitati duminica la niste prieteni si am zis sa fac ceva deosebit.S-a topit in 10 minute ,deci cred ca a fost intradevar deosebit!

cristinne 1

21.05.2010, 14:18

wow!!!!!!!!!!!!! senzatie arata!

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:09

wow delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04