Tiramisu reţeta adaptata

de micki in Dulciuri, 19 Mai 2010 | 6192 vizualizari

 

Un deliciu! - Tiramisu reţeta adaptata

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capsune
  • un pachet de piscoturi
  • 500 gr de mascarpone
  • 250 gr zahar
  • 5 oua
  • un paharel de limoncello
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata:

Tiramisu reţeta adaptata

Spalam capsunele,le uscam,tinem cateva pentru decor iar restul le taiem bucatele si le bagam la mixer.Adaugam si 150 gr de zahar si mixam pana devine ca o salsa mai groasa.Punem totul intr-o oala si asezam la foc mic pentru circa 20 minute.Cam dupa 10 minute adaugam si paharelul de limoncello.Daca vi se pare prea groasa salsa mai puteti adauga un paharel de apa.Intre timp preparam crema.Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le amestecam bine cu mixerul cu 100 gr de zahar.Adaugam mascarponele la galbenusurile batute bine si mestecam tot cu mixerul.Dam mixerul deoparte si adaugam si albusurile batute spuma,dar mestecam cu lingura de jos in sus pana devine ca o crema pufoasa.Inmuiem biscuitii in salsa pregatita in prealabil si racita bine,apoi facem un strat de biscuiti un strat de crema(intre eu am pus si cateva capsune taiate).Decorati cu capsuni si serviti dupa ce a stat macar 2 ore la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

micki 1

19.05.2010, 21:03

Va multumesc tare mult pentru aprecieri!Intradevar e tare bun....Am fost invitati duminica la niste prieteni si am zis sa fac ceva deosebit.S-a topit in 10 minute ,deci cred ca a fost intradevar deosebit!

cristinne 1

21.05.2010, 14:18

wow!!!!!!!!!!!!! senzatie arata!

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 14:09

wow delicios

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Capsuni cu frisca