Tiramisu cu capsuni

de elenita in Torturi, 28 Sep 2012 | 4250 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr capusuni
  • 1 tableta ciocolata
  • 1 cutie crema mascarpone
  • 500 gr frisca
  • 4 oua
  • 1 pachet piscoturi
  • 7 linguri zahar
  • 250 ml cafea
  • 50 ml amareto
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu capsuni:

Pentru inceput separam albusurile de galbenus, galbenusurile le frecam foarte bine cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa unde vom adauga si cutia de mascarpone si frisca care in prealabil a fost batuta. Amestecam bine toate cele trei ingrediente si vom da compozitia la rece pentru un sfert de ora.

Cat crema sta la rece vom prepara cafeaua unde vom adauga si acel 50 ml de amareto cand este rece ne vom apuca de piscoturi.

Am folosit o forma de copt cu peretii detasabili ,am asezat pe margine piscot langa piscot iar pe fundul tavii vom aseza un strat de piscoturi care vor trece unul cate unul prin cafea,cand stratul este gata vom turna jumatate din crema si iarasi vom aseza un rand de piscoturi insiropate dupa care turnam si restul de crema.

Pentru ornat am topit tableta de ciocolata pe baie de aburi si am trecut capusunile prin ciocolata topita fiecare il poate orna dupa gustul si placerea sa.

Este un desert foarte parfumat si racoros il recomand cu mare drag.

 

RETETA IN IMAGINI

Tiramisu cu capsuni-0
Tiramisu cu capsuni-1

COMENTARII (20)

Sim0na

Sim0na 1

02.10.2012, 09:38

Cat de frumos este..

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:42

tortul meu preferat

Bya Ralu

Bya Ralu 1

29.01.2013, 00:34

deliciosbravo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!