Tiramisu cu ciocolata.

de Adele in Prajituri, 20 Sep 2014 | 1367 vizualizari

 

Am ales sa prepar ceva rapid si destul de caloric :D ..

 

INGREDIENTE

  • 250 gr mascarpone.
  • 200 ml frisca lichida.
  • 250 ml cafea espresso.
  • 2 oua.
  • 80 gr zahar.
  • 100 gr crema ciocolata.
  • piscoturi (40 buc).
  • Decor : frisca si fulgi de ciocolata.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu ciocolata.:

Punem o oala cu apa pe aragaz,intr-un vas punem ouale (cat mai proaspete posibil) si zaharul si incepem sa le mixam ,cand apa se incalzeste punem vasul pe oala si continuam sa le mixam pentru cel putin 10 minute pe baie de aburi.

Intr-un alt vas punem mascarponele si amestecam pana devine cremos ,adaugam frisca lichida si mixam in continuare ,intre timp adaugam si crema de ou in compozitie. Crema obtinuta o impartim in doua, o parte o punem la rece pana la momentul folosirii,iar cealalta parte o amestecam cu crema de ciocolata.

Intr-o tava(sau puteti folosi ce doriti) incepem sa forma un strat de piscoturi inmuiate in cafea punem si crema alba dupa care un alt strat de piscoturi si incheiem cu crema de ciocolata.

Puteti decora cu frisca si ciocolata.Se lasa la rece cel putin cateva ore(2-4 ore) .Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si in cupe ,pahare etc.

2

Eu l-a facut sub forma de tort.

3

Puteti folosi si lichior de ciocolata sau cafea .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Tiramisu cu ciocolata. 342571
retete culinare - Tiramisu cu ciocolata. 342572
retete culinare - Tiramisu cu ciocolata. 342573

COMENTARII (26)

Adele 1

21.09.2014, 10:49

Daniela

MOKUSKA 1

21.09.2014, 11:32

vin sa gust, arata minunat

Adele 1

21.09.2014, 11:40

Ildi te astept pun de cafea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: